ASportal 2012 diskuze

Vše o letošním ročníku airsoftové akce ASportal 2012(14.9.-16.9.2012), která se konála opět v prostoru BVVP Ralsko.

ASportal 2012 diskuze

Nový příspěvekod Maco v pon úno 06, 2012 - 12:34

Otvíráme diskuzní vlákno k akci ASportál 2012.
V případě dotazů k webům ASforum.cz nebo AirSoft.cz pište zde přes PM nebo na email info[zavináč]airsoft.cz
http://airsoft.cz | http://airsoftshop.cz | http://maco.hys.cz | http://guns.cz
Maco
Hlavní administrátor
Hlavní administrátor

Hodnocení: 0|0|0

Re: ASportal 2012 diskuze

Nový příspěvekod BAS v pon úno 06, 2012 - 12:49

Po roce pro vás opět začínáme připravovat portálový sraz a airsoftovou akci „ASportál 2012“. Z organizačních důvodů, opravdu to bohužel jinak nejde, letos přesouváme termín z prázdninových měsíců na září, konkrétně na jeho třetí víkend od pátku 14. září do neděle 16. září 2012. Tento termín si tedy můžete zapsat do diářů.

Stejně jako loni i letos uskutečníme akci v bývalém Vojenském výcvikovém prostoru Ralsko, v areálu www.airsoftpujcovna.cz, který se posledně velmi osvědčil a s jehož provozovateli byla při přípravě a průběhu akce z našeho pohledu velmi dobrá spolupráce.

Akce bude pokračovat v duchu dosavadních ASportálů. Půjde tedy o skloubení dynamické bojové akce se scénářem a částečně prvky milsim. Pro jedny relax a zábava, pro druhé šance dobře si zastřílet a přiučit se a pro všechny příležitost seznámit se a pohovořit si ti zkušenější i méně zkušení navzájem.

Honza BAS
Airsoft je pro mne víc než jen prací, je i mým koníčkem. Hraji jej od roku 1995. V současnosti hraji nejvíce s MP5 od ICS (upgrade M130). Na akcích mne potkáte v uniformě Vz.95 nebo americkém WOODLANDU.
BAS
Administrátor
Administrátor

Hodnocení: 2|0|0

Nový příspěvekod Jacob v pon úno 06, 2012 - 13:00

Pár věci (maličkostí) co by se dalo zlepšit:
Pásky - spousta lidí nadávala na to že neví kdo je kdo, já takový problém neměl ale ostatní zřejmě ano (půlka mých ,,smrtí" byla rukou spojence).Systém bez pásek se mi líbil, jen je potřeba více kontrolovat hráče (Nějaký ASovec měl 95kový gatě, WLD potah na helmu a olivou vestu, asi 5 lidí si ho spletlo buď za AČR nebo z Brby..)
munice, nedodržování omezení pro silnější zbraně (prostě lidi z kvéry ze silnějším upgradem si to kropili jak chtěli a když jim došla munice tak dosipali buben..) - problém hráčů nikoliv vás..

Určitě bych zachoval: tombolu (jediná tombola kde jsem něco i vyhrál :)), vrtulník, velitele stran (PMC generál Sleeper a Pedobér tým Praotec byli supr), snahu využít celý prostor, hdně vedlejších ukolů pro malé jednotky (Vejnyho Bravo two zero akce).
Obrázek
AK4 - GD130- 145ms
Cyma Mp5 - 128ms
WE G17,Mp7,brokovnice
https://www.facebook.com/BlackwaterPraha
Jacob
Moderátor
Moderátor

Hodnocení: 49|1|0

Nový příspěvekod if.then v pon úno 06, 2012 - 14:39

Souhlas, pásky nebyly potřeba.

Osobně bych byl pro omezování munice (dávky 100+ z AK mi nepřišly příliš košer) a úsťových rychlostí (viz Jacobův příspěvek). Taktéž se mi akce zdála až příliš rychlá (neustálé ofenzívy). Možná to bude i tím, že jsem byl u KFOR, která vlastně nic jiného než ofenzívy nedělala. To se asi projevilo i na neúčasti na nočních akcích. Naopak "zákopové války", kdy se obě strany bály překročit "pásmo nikoho", mi přišly nejatmosféričtější. Takže nějaké zpomalení akce by mi nevadilo.

Taktéž bych se zamyslel nad granáty a dýmovnicemi – bez toho bylo dobývání budov VELMI nepraktické.
Které části slova "NE" jste nerozuměli?
if.then
Moderátor
Moderátor

Hodnocení: 15|1|2

Nový příspěvekod monk v pon úno 06, 2012 - 15:04

taky jsem pro zachovani bezpasek => vice dodrzovat ustrojovou kazen. a munici
AK 47 beta (JG, 140m/s s SP130 guarder)
Glock 17 GBB (army, 91m/s s toy jack)
perky
monk
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Hodnocení: 1|0|0

Nový příspěvekod BenSchermen v pon úno 06, 2012 - 15:08

Je potřeba to důsledněji kontrolovat. Lidi si prostě musí uvědomit, že přihlášením na akci automaticky souhlasí s tím, že budou dodržovat pravidla. Pokud někdo nemá zbraň s odpovídající úsťovkou nebo nemá možnost sehnat předepsanou výstroj, tak se prostě nepřihlásí.
Co se týče pyrotechniky, tak mám pocit, že to je podmínka majitelů pozemku a já s tím plně souhlasím.
Tschechische volk ist eine simulantenbande.
BenSchermen
Vážený uživatel
Vážený uživatel

Hodnocení: 19|0|0

Nový příspěvekod vanhouten v pon úno 06, 2012 - 16:58

taky si myslim ze hodit do AEG misto SP150 treba SP130 neni az takovy problem. neco jineho je, kdybych sel ja s puskou na kterou je omezena ustovka na 170 m/s a vim ze mam plynovku ktera ma 185 m/s tak si zazadam o vyjimku, protoze proste tu ustovku nesrazim nijak. pokud by mi nebylo vyhoveno tak bych nejel popr. bych nechal pusku doma.
Buďte hodní a já budu taky hodný :-)
from 20121130 militaryairsoft retired
vanhouten
Vážený uživatel
Vážený uživatel

Hodnocení: 15|0|0

Nový příspěvekod BAS v pon úno 06, 2012 - 18:27

Díky za připomínky a návrhy. Pásky letos znovu zavedeme (minimálně pro hráče, kteří budou v různých kombinacích uniforem). O tom ostatním také nelze než souhlasit a vynasnažíme se více kontrolovat dodržování technických omezení.
Honza
Airsoft je pro mne víc než jen prací, je i mým koníčkem. Hraji jej od roku 1995. V současnosti hraji nejvíce s MP5 od ICS (upgrade M130). Na akcích mne potkáte v uniformě Vz.95 nebo americkém WOODLANDU.
BAS
Administrátor
Administrátor

Hodnocení: 2|0|0

Nový příspěvekod Krymelyfe v pon úno 06, 2012 - 18:37

Co si tak čtu, tak bych skoro i řekl, že dost lidí (včetně mě) by víc zcenilo, kdyby se radši víc bazírovalo na výstroji, než páskách.
Určitě bych ale zavedl něco jako malou pásku s nickem, loni jsem čekal, kolik tam poznám zdejších diskutérů a počet byl mizivej :D
"Nejkratší cesta k srdci člověka vede otvorem o průměru 5,45 mm"
"The blue tape separates the men from the boys."
Krymelyfe
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel

Nový příspěvekod Deko v pon úno 06, 2012 - 19:03

Souhlas s Krymelyfe, co bych já třeba také ocenil je omezená munice. Né celkově, ale ssebou. Když dojde, další je na základně, popř. půčení od spoluhráče, vyslat spojku apod. Spojka by mohla vzít munici pro celý team, ale už né třeba pro všechny 300 (limit) kulí, ale jen 150 na hlavu apod. Myslím že by to nemusel být špatný nápad a kule by se vydávaly jen oproti nějakému předtištěnému formuláříku který by měl u sebe velitel jednotky. Samozřejmě že by musela být munice nasáčkovaná ale myslím že to není zase takový problém to napsat do pravidel a každý by si doma udělal úkol. Na sáčky by si napsal nebo nalepil jmenovku a bylo by. Pak by se sáčky mohly roztřídit do tašek které by představovaly jednotlivé teamy. A označit je aby se nemuselo hledat. Nebo sehnat nějaké staré vojenské bedny a do nich dát ty sáčky co jednotka to bedna nebo co tým to bedna. Sice by bylo asi dost beden ale zase by to možná trochu zreálnilo hru + by byl v podstatě takový muniční sklad. Vyčlenit pro něj nějaké lidi buď vlastní nebo cizí ale stejně se tu na portálu tak +- známe. Ti by se střídali třeba co půl hodinu nebo to využít místo mrtvoliště nebo,...... dá se vymyslet ledasco aby se lidi na mrtvolištích nenudili. Nebo co myslíte vy?

Samozřejmě že to neřeší možné podvádění.
M14 EBR ARWRB (Airsoft Rifle With Real Behaviour) - MCU powered, Heavily tuned
Deko
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Hodnocení: 3|0|0

Nový příspěvekod BenSchermen v pon úno 06, 2012 - 19:10

Deko píše:Souhlas s Krymelyfe, co bych já třeba také ocenil je omezená munice. Né celkově, ale ssebou. Když dojde, další je na základně, popř. půčení od spoluhráče, vyslat spojku apod. Spojka by mohla vzít munici pro celý team, ale už né třeba pro všechny 300 (limit) kulí, ale jen 150 na hlavu apod. Myslím že by to nemusel být špatný nápad a kule by se vydávaly jen oproti nějakému předtištěnému formuláříku který by měl u sebe velitel jednotky. Samozřejmě že by musela být munice nasáčkovaná ale myslím že to není zase takový problém to napsat do pravidel a každý by si doma udělal úkol. Na sáčky by si napsal nebo nalepil jmenovku a bylo by. Pak by se sáčky mohly roztřídit do tašek které by představovaly jednotlivé teamy. A označit je aby se nemuselo hledat. Nebo sehnat nějaké staré vojenské bedny a do nich dát ty sáčky co jednotka to bedna nebo co tým to bedna. Sice by bylo asi dost beden ale zase by to možná trochu zreálnilo hru + by byl v podstatě takový muniční sklad. Vyčlenit pro něj nějaké lidi buď vlastní nebo cizí ale stejně se tu na portálu tak +- známe. Ti by se střídali třeba co půl hodinu nebo to využít místo mrtvoliště nebo,...... dá se vymyslet ledasco aby se lidi na mrtvolištích nenudili. Nebo co myslíte vy?

Samozřejmě že to neřeší možné podvádění.

Ten nápad s muničním skladem se mi docela líbí, myslím, že by to šlo přimo nějak zapracovat do scénáře. Zkusím nějak popřemýšlet jak by to mohlo fungovat.
BenSchermen
Vážený uživatel
Vážený uživatel

Nový příspěvekod Deko v pon úno 06, 2012 - 20:03

Nápad mám už dlouho a jsem rád že je někomu zajímavý a dal by se i uskutečnit. Pokud by nevadilo ještě bych ho trochu rozvedl.

Každý aby si doma nasáčkoval (není problém koupt dýleráky) určený počet kulí v našem případě řekněme že je limit 300bb na hlavu ssebou. Pokud si někdo bere 3000kulí na akci (záměrně uvádím 3k aby se mi to líp počítalo) se snaží udělat aby bylo sáčků +- stejně. Pokud to vypočtu zde tak vychází 7x (sáček o 300 kulích=2100bb) a 6x (sáček o 150 kulích= 900bb). Pak by si na sáček nalepil jmenovku a u menších sáčků by připsal /2 (jako polovina). Jednoduchá kontrola podle malé digitální váhy je zpětně ihned možná.

Kule by byly vydávanány na nám dobře známý z minulosti potravinové lístky jen tady by to byly muniční lístky teré by měl každý u sebe. Musely by být, ale dva druhy. Jeden pro řadového vojáka a druhý pro velitele daného teamu který má v pravomoci vyslat spojku, aby přinesla munici komukoliv, ale né méně než 2 lidem. Na lístku by bylo napsáno počet a jména pro koho (aby v muničáku věděli které sáčky vzít). Řekněme že máme team o 8 lidech pokud by měla spojka brát munici pro více než 4 unese již jen polovinu čili menší sáček pro každého.

Ve skladu lístky odevzdají. Takže každý by měl mít tolik lístků kolik má sáčků. Ty jednoduché pro řadové vojáky by se v rámci úspory nákladů daly dát jako mustr ať si to každý vytiskne se svým jménem nebo si ho tam dopíše. Nasekat na A4 třeba 8+ by se dalo záleží podle velikosti. Každý má přece přístup k tiskárně ať již přímo čí přes někoho. Lístky pro velitele by se buď udělaly podobným způsobem nebo na náklady akce, což taky nebude vycházet draho.

Na muničáku by musela být určitě nějaká služba (důvěryhodná). Bez lístku by munici vydávat nesměla.
Je otázkou co s municí do sekundárních zbraní. Jestli povolovat množství do sekundárních zbraní menší než malé (nevím kolik lidí nosí sekundárky - pistole), ale asi bych povolil možnost 20 kulí do sekundárky (do jak většího tak menšího pytlíku s primární municí přece jde dát maličký sáček s 20 kulema pro sekundárku). Nebo prostě by museli dávat stejnou munici do pistolí a podobných hraček co do primárek? Nevím no.

Efektní by bylo munici dávat do starých vojenských beden ale kde jich zase tolik vzít že. Jako někteří hráči doma mají (třeba já), bedny označit aby se vědělo komu to patří, eventuelně by šly udělat přihrádky nebo další podlaží do bedynek ať se tam "vleze více teamů". No a skladník by měl blok ve kterém by měl vše sepsáno, který tým kolik bral, kolik tam má sáčků od koho, v kolik kdo bral komu, ....

To je tak zatím vše co mě napadá k tomuto. ;)
M14 EBR ARWRB (Airsoft Rifle With Real Behaviour) - MCU powered, Heavily tuned
Deko
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Hodnocení: 3|0|0

Nový příspěvekod BenSchermen v pon úno 06, 2012 - 20:16

Deko píše:Nápad mám už dlouho a jsem rád že je někomu zajímavý a dal by se i uskutečnit. Pokud by nevadilo ještě bych ho trochu rozvedl.

Každý aby si doma nasáčkoval (není problém koupt dýleráky) určený počet kulí v našem případě řekněme že je limit 300bb na hlavu ssebou. Pokud si někdo bere 3000kulí na akci (záměrně uvádím 3k aby se mi to líp počítalo) se snaží udělat aby bylo sáčků +- stejně. Pokud to vypočtu zde tak vychází 7x (sáček o 300 kulích=2100bb) a 6x (sáček o 150 kulích= 900bb). Pak by si na sáček nalepil jmenovku a u menších sáčků by připsal /2 (jako polovina). Jednoduchá kontrola podle malé digitální váhy je zpětně ihned možná.

Kule by byly vydávanány na nám dobře známý z minulosti potravinové lístky jen tady by to byly muniční lístky teré by měl každý u sebe. Musely by být, ale dva druhy. Jeden pro řadového vojáka a druhý pro velitele daného teamu který má v pravomoci vyslat spojku, aby přinesla munici komukoliv, ale né méně než 2 lidem. Na lístku by bylo napsáno počet a jména pro koho (aby v muničáku věděli které sáčky vzít). Řekněme že máme team o 8 lidech pokud by měla spojka brát munici pro více než 4 unese již jen polovinu čili menší sáček pro každého.

Ve skladu lístky odevzdají. Takže každý by měl mít tolik lístků kolik má sáčků. Ty jednoduché pro řadové vojáky by se v rámci úspory nákladů daly dát jako mustr ať si to každý vytiskne se svým jménem nebo si ho tam dopíše. Nasekat na A4 třeba 8+ by se dalo záleží podle velikosti. Každý má přece přístup k tiskárně ať již přímo čí přes někoho. Lístky pro velitele by se buď udělaly podobným způsobem nebo na náklady akce, což taky nebude vycházet draho.

Na muničáku by musela být určitě nějaká služba (důvěryhodná). Bez lístku by munici vydávat nesměla.
Je otázkou co s municí do sekundárních zbraní. Jestli povolovat množství do sekundárních zbraní menší než malé (nevím kolik lidí nosí sekundárky - pistole), ale asi bych povolil možnost 20 kulí do sekundárky (do jak většího tak menšího pytlíku s primární municí přece jde dát maličký sáček s 20 kulema pro sekundárku). Nebo prostě by museli dávat stejnou munici do pistolí a podobných hraček co do primárek? Nevím no.

Efektní by bylo munici dávat do starých vojenských beden ale kde jich zase tolik vzít že. Jako někteří hráči doma mají (třeba já), bedny označit aby se vědělo komu to patří, eventuelně by šly udělat přihrádky nebo další podlaží do bedynek ať se tam "vleze více teamů". No a skladník by měl blok ve kterém by měl vše sepsáno, který tým kolik bral, kolik tam má sáčků od koho, v kolik kdo bral komu, ....

To je tak zatím vše co mě napadá k tomuto. ;)

Já myslel spíše to nějak přímo zapracovat do děje. S těma bednama by problém nebyl, technické řešení je to poslední. Akorát já bych to spíš udělal tak že lístky by lidi neměli od začátku u sebe, ale vždycky když by si vyzvedli dovou munici tak by zároveň dostali další lístek na munici... to proto aby si ty kule nevybral třikrát po sobě během 15 minut. Mohly by nastat zajímavé situace kdyby nepřítel nějak přerušil zásobovaní municí... myslím, že taková situace si přímo říká o to aby se zapracovala do scénáře.
Ale nebudem zacházet do detailů, zatím spíš jde jen o takový hrubý nástřel jak by mohla akce vypadat.
BenSchermen
Vážený uživatel
Vážený uživatel

Nový příspěvekod vanhouten v pon úno 06, 2012 - 20:23

tohle vypada pouzitelne, ale musel by se opravdu na vydavani nasadit clovek ktery byl duveryhodny. jinak souhlas i s benem, prepadnout zasobovaci konvoj a odriznout nepratele od munice... :-)
Buďte hodní a já budu taky hodný :-)
from 20121130 militaryairsoft retired
vanhouten
Vážený uživatel
Vážený uživatel

Nový příspěvekod if.then v pon úno 06, 2012 - 20:29

To je hezké na papíře, ale kolik by to zabralo času a peněz? Vzhledem k logistické složitosti je potřeba několik spolehlivých lidí, kteří budou kontrolovat, kdo a kdy si munici vzal/nevzal a kteří ji budou vydávat... nehledě na to, že si někdo dá pytlík kulí do kapsy a jakékoliv muniční sklady jsou na nic. A pokud škrtneme ty vydavače munice, tak si každý může vzít, kolik chce.

Nehledě na to mají lidi po pár hodinách buď kupy munice, nebo žádnou. A pak si to velitelé mění a nakonec se to úplně sesype. Takže já bych zakázal točáky (a bubny) a dal ten limit, ať ho dodržují podle svého vědomí a svědomí. A bude možno řešit důležitější věci.
Které části slova "NE" jste nerozuměli?
if.then
Moderátor
Moderátor

Hodnocení: 15|1|2

Další

Zpět na ASportal 2012