Deko píše:Souhlas s Krymelyfe, co bych já třeba také ocenil je omezená munice. Né celkově, ale ssebou. Když dojde, další je na základně, popř. půčení od spoluhráče, vyslat spojku apod. Spojka by mohla vzít munici pro celý team, ale už né třeba pro všechny 300 (limit) kulí, ale jen 150 na hlavu apod. Myslím že by to nemusel být špatný nápad a kule by se vydávaly jen oproti nějakému předtištěnému formuláříku který by měl u sebe velitel jednotky. Samozřejmě že by musela být munice nasáčkovaná ale myslím že to není zase takový problém to napsat do pravidel a každý by si doma udělal úkol. Na sáčky by si napsal nebo nalepil jmenovku a bylo by. Pak by se sáčky mohly roztřídit do tašek které by představovaly jednotlivé teamy. A označit je aby se nemuselo hledat. Nebo sehnat nějaké staré vojenské bedny a do nich dát ty sáčky co jednotka to bedna nebo co tým to bedna. Sice by bylo asi dost beden ale zase by to možná trochu zreálnilo hru + by byl v podstatě takový muniční sklad. Vyčlenit pro něj nějaké lidi buď vlastní nebo cizí ale stejně se tu na portálu tak +- známe. Ti by se střídali třeba co půl hodinu nebo to využít místo mrtvoliště nebo,...... dá se vymyslet ledasco aby se lidi na mrtvolištích nenudili. Nebo co myslíte vy?
Samozřejmě že to neřeší možné podvádění.

Deko píše:Nápad mám už dlouho a jsem rád že je někomu zajímavý a dal by se i uskutečnit. Pokud by nevadilo ještě bych ho trochu rozvedl.
Každý aby si doma nasáčkoval (není problém koupt dýleráky) určený počet kulí v našem případě řekněme že je limit 300bb na hlavu ssebou. Pokud si někdo bere 3000kulí na akci (záměrně uvádím 3k aby se mi to líp počítalo) se snaží udělat aby bylo sáčků +- stejně. Pokud to vypočtu zde tak vychází 7x (sáček o 300 kulích=2100bb) a 6x (sáček o 150 kulích= 900bb). Pak by si na sáček nalepil jmenovku a u menších sáčků by připsal /2 (jako polovina). Jednoduchá kontrola podle malé digitální váhy je zpětně ihned možná.
Kule by byly vydávanány na nám dobře známý z minulosti potravinové lístky jen tady by to byly muniční lístky teré by měl každý u sebe. Musely by být, ale dva druhy. Jeden pro řadového vojáka a druhý pro velitele daného teamu který má v pravomoci vyslat spojku, aby přinesla munici komukoliv, ale né méně než 2 lidem. Na lístku by bylo napsáno počet a jména pro koho (aby v muničáku věděli které sáčky vzít). Řekněme že máme team o 8 lidech pokud by měla spojka brát munici pro více než 4 unese již jen polovinu čili menší sáček pro každého.
Ve skladu lístky odevzdají. Takže každý by měl mít tolik lístků kolik má sáčků. Ty jednoduché pro řadové vojáky by se v rámci úspory nákladů daly dát jako mustr ať si to každý vytiskne se svým jménem nebo si ho tam dopíše. Nasekat na A4 třeba 8+ by se dalo záleží podle velikosti. Každý má přece přístup k tiskárně ať již přímo čí přes někoho. Lístky pro velitele by se buď udělaly podobným způsobem nebo na náklady akce, což taky nebude vycházet draho.
Na muničáku by musela být určitě nějaká služba (důvěryhodná). Bez lístku by munici vydávat nesměla.
Je otázkou co s municí do sekundárních zbraní. Jestli povolovat množství do sekundárních zbraní menší než malé (nevím kolik lidí nosí sekundárky - pistole), ale asi bych povolil možnost 20 kulí do sekundárky (do jak většího tak menšího pytlíku s primární municí přece jde dát maličký sáček s 20 kulema pro sekundárku). Nebo prostě by museli dávat stejnou munici do pistolí a podobných hraček co do primárek? Nevím no.
Efektní by bylo munici dávat do starých vojenských beden ale kde jich zase tolik vzít že. Jako někteří hráči doma mají (třeba já), bedny označit aby se vědělo komu to patří, eventuelně by šly udělat přihrádky nebo další podlaží do bedynek ať se tam "vleze více teamů". No a skladník by měl blok ve kterém by měl vše sepsáno, který tým kolik bral, kolik tam má sáčků od koho, v kolik kdo bral komu, ....
To je tak zatím vše co mě napadá k tomuto.

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník
Do školních prázdnin zbývá